January 27, 2023

Top 25 Hotel di Malaysia 2013

travellers choiche

Ini bukan angka atau keputusan rasmi tetapi hanya berdasarkan kepada pilihan pelanggan popular di TripAdvisor Malaysia. Boleh dikatakan Top 10 dikuasai oleh hotel-hotel di pulau peranginan Malaysia – Langkawi. 1 hingga 4 dibarisi oleh hotel di langkawi. Tempat ke 5 baru lah muncul hotel Shangri-La’s Rasa Ria Resort Kota Kinabalu, Malaysia. Untuk Melaka bermula dengan hotel Majestic di tempat ke -12 dan seterusnya Casa Del Rio di tempat ke 15.

Sememangnya untuk mendapat tempat di hati pelanggan, sudah tentu keseluruhan perkhidmatan di ambil kira. Daripada guest menjejakkan kaki ke pintu hotel, lobi, frontliner, bilik dan makan. Sebagai guest kita hendak segala-galanya cepat, bersih, mudah dan akhir sekali berbaloi dengan jumlah wang yang dilaburkan. Memang inilah rahsia hotel-hotel top 10.

Selain frontliners perlu juga ada pengurus yang bertugas berdekatan dengan kaunter servis supaya jika ada sebarang masalah keputusan lebih pantas tanpa perlu staff menelefon beberapa kali. Memang pelanggan semuanya nak cepat.

asmaliana

Hi, I'am Asmaliana, I work at Tourism Melaka. I love my state, Melaka, the world heritage city by UNESCO.

View all posts by asmaliana →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.