January 27, 2023

Why you should visit Melaka – said a writer

Tempat pelancongan yang ada keunikan tersendiri dan dijaga baik akan dengan sendirinya mendapat promosi percuma di mana-mana. Lebih-lebih lagi di zaman media sosial dan Internet Video, maklumat lebih mudah dikongsi dan dicapai. Sebagai contoh jiran tetangga kita Thailand, oleh kerana keindahan budaya dan alam sekitarnya, ramai pihak mempromosi Thailand melalui pakej pelancongan, program realiti, program masakan dan juga sukan tomoi yang popular seluruh dunia.

Nampaknya Melaka juga ke arah itu, sebagai contoh seorang penulis kembara yang telah pergi ke lebih 50 puluh buah negara menyatakan kegemarannya adalah Melaka. Baca tulisan beliau di sini. Artikel beliau di tulis pada laman web yang mempunyai ranking tinggi dan dikongsi oleh laman-laman kembara yang lain dan juga rss feed yang membolehkan Melaka dibaca beribu orang dalam masa singkat. Beliau juga ada membuat dokumentari pendek dan memuat naik di youtube seperti di atas!

asmaliana

Hi, I'am Asmaliana, I work at Tourism Melaka. I love my state, Melaka, the world heritage city by UNESCO.

View all posts by asmaliana →

One thought on “Why you should visit Melaka – said a writer

  1. Nice video. Thank you for promoting Melaka.
    Melaka is proud to have the peranakan culture till today well maintain. People likes dropping by Melaka because of the place, the food the culture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.