September 21, 2023

Eye On Malaysia Melaka Open 1st June 2010After Closing it’s operation since February 2010, Eye on Malaysia will be back on rotating this 1st of June with new management The Eye Sdn. Bhd. Now its fully a private entity under the new management. Will be waiting for the new fee and package to enter EOM by the new management.

News from Utusan Malaysia:

Eye On Malaysia dibuka 1 Jun

MELAKA 19 Mei – Kemelut Eye On Malaysia yang ditutup operasinya sejak Februari lalu berakhir apabila perkhidmatan roda gergasi itu dibuka semula kepada orang ramai bermula 1 Jun ini.

Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, Eye On Malaysia dibuka semula kepada orang ramai setelah pemilik asal Fitraco NV dari Belgium menyewakan roda gergasi itu kepada sebuah syarikat tempatan The Eye Sdn. Bhd.

Menurutnya, keputusan yang diambil oleh Fitraco untuk menyewakan roda gergasi itu kepada syarikat tempatan adalah wajar selepas mereka enggan menerima tawaran daripada kerajaan negeri untuk membeli roda gergasi itu dengan nilai RM10 juta.

“Kerajaan negeri lega kemelut sudah berakhir dan produk pelancongan utama di negeri ini sudah boleh dibuka semula kepada orang ramai selepas ditutup selama hampir tiga bulan.

“Jika tidak ada aral melintang dan segala urusan Fitraco dengan syarikat terbabit selesai, dijangka Eye On Malaysia akan dibuka selewat-lewatnya 1 Jun ini,” katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Exco di Seri Negeri, Ayer Keroh di sini hari ini.

More here.

“Eye On Malaysia already ceased its Operation and No longer Available”

asmaliana

Hi, I'am Asmaliana, I work at Tourism Melaka. I love my state, Melaka, the world heritage city by UNESCO.

View all posts by asmaliana →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.