taman-buaya

Water Playground @ CrocodileRemember the old days when our parents will bring us at the beach to play with water. At that time nearest beach was the favorite spot for all water activity. Every weekend beach will always crowded with people from all ages. Maybe at that time swimming pools were for the pro. Now the trend is shift. More and more small scale theme park are build for the public and focuses for the children. Parents are more likely to go this theme park to bring their child as it is more safer than the beaches. And for that ,Melaka Crocodile farm tap into this new market – The water playground.

This new attraction at Taman Buaya (crocodile farm), the water park is open for all but more suitable for the children. This water park is spread over a vicinity of 6000 sq. feet. It places one round of adult slide, water jet tunnerl,water curtain, shower umbrella and water fall. The depth of the water park reaches between 1.5′ to 2.5′ deep.

Operation time:
9.00 am to 7.00pm
(Open every day)

Ticket Price:
Adult : RM10.00
Children : RM6.00

Special promotion available for schools or group function. For inquiries please call 06-2322349/2322350. Oh the places? It is inside the crocodile farm. After swimming you can see the croc show. Where is the farm? Just opposite the Melaka Zoo behind the McDonald.

— asmaliana

Other Interesting posts:

2 thoughts on “Water Playground @ Crocodile”

 1. PER : MEMPERKENALKAN i-shopinfo.com

  Kami ingin memperkenalkan buku panduan dwi format yang terbaru di pasaran. Ianya khas untuk diedarkan di kawasan perumahanan berhampiran lokasi perniagaan anda.

  Objektif buku panduan ini dihasilkan ialah untuk memberi peluang kepada peniaga-peniaga serta syarikat-syarikat untuk menyenaraikan perniagaan mereka di ruang klasified kami. Ruang iklan juga disediakan untuk mempromosikan jenama produk atau perniagaan anda.

  Dalam suasana pasaran yang kompetitif ini, pelanggan-pelanggan tidak lagi setia dengan satu jenama kerana ditawarkan banyak lagi pilihan-pilihan lain yang menarik. Jika jenama barangan atau syarikat tidak dipromosikan secara kerap dan agresif maka pelanggan-pelanggan kemungkinan bertukar ke jenama lain.

  Oleh yang demikian, i-shopinfo.com ada juga menyediakan beberapa pilihan ruang iklan di dalam buku panduan mini dan di laman web i-shopinfo.com untuk memenuhi keperluan anda.

  Buku panduan mini dwi format ini dihasilkan berpandukan permintaan yang tinggi oleh pelanggan-pelanggan.
  Kami mengalu-alukan peniaga serta syarikat-syarikat untuk menyenaraikan produk serta syarikat mereka di ruang klasified serta ruangan iklan kami, laman web kami boleh dilayari 24 jam dalam sehari dan 7 hari seminggu manakala buku panduan mini kami pula diedarkan sekurang-kurangnya 20,000 – 50,000 setiap 3 bulan dan 4 kali keluaran buku panduan mini setahun.

  Kami yakin bahawa buku panduan mini i-shopinfo.com ini akan menjadi strategi pemasaran yang efektif untuk meningkatkan produk serta syarikat anda di lokasi perniagaan anda dan laman web kami i-shopinfo.com boleh dijaringkan bersama-sama dengan laman web anda sebagai medan berita internet yang terkini di dalam menyebarkan maklumat perniagaan anda. Capaian maklumat yang cepat, tepat dan pantas menyelusuri setiap pelusuk perniagaan yang dijalankan di Malaysia.
  Kami ingin membantu meningkatkan sasaran anda, mewujudkan cahaya kejayaan perniagaan anda, membawa anda ke suatu tahap yang lebih tinggi, menjadikan perniagaan anda dikenali dan membantu membina rangkaian perniagaan yang strategik untuk anda.

  Sila hubungi kami untuk keterangan lanjut.

  Sekian , terima kasih.

  TwinStar Media Sdn. Bhd.
  B-3A-09, Empire SOHO, Empire Subang Jalan SS16/1
  47500, Subang Jaya, Selangor Darul Eshan
  Tel: 03-5022 2006 Fax: 03-5022 2007

  Kelwyn Hoo Sim San (Senior Executive)
  H/P: 019-678 2818

  Web: http://www.i-shopinfo.com
  E-mail: kelwynhoo@i-shopinfo.com

Leave a Reply