welcome to water world

Get Wet At A Famosa Water World

welcome to water world

Located at Alor Gajah District, easily accessible from North-South Highway. From KL or JB, just exit the Simpang Ampat Toll and A Famosa Resort is just about 4 Kilometer. You even can sight seeing the theme park from the highway itself. The Waterworld is one of the Resort attraction along A Famosa Animal World Safari, Cowboy Town and Golf Club. The waterworld itself Occupies a land area of 20 acres. For more info please visit here.

The park has lots of interesting and unique features such as choices of water slides – all designed to suit even the most sophisticated water enthusiasts.

Entrance Fees to Water World

Adult- RM40.00(Call first, price will change accordingly)
Children (above 3 feet tall – 12 years)-RM20.00 (Call first, price will change accordingly)
Under 3 feet tall -FREE

Under 12yrs Section, But as You Can See Parents Oso Playing Dude…

Kid Compound

This Sea Horses is Not For Free, You Can Buy it At Water world for RM16.00

Water Baloon

— asmaliana

Other Interesting posts:

79 thoughts on “Get Wet At A Famosa Water World”

  1. hi zamri..water world ticket price detail and booking, please contact to mr nicholas at this number 014-6689179.
    thank you. have a nice trip to melaka ok. tq

  2. salam,

    a famosa water world baru je lps renovate, boleh saya tahu berapa byrn masuk terkini? dan berapa pula bayaran tidak termasuk meal?

    jika pergi berombongan dalam 15-25 orang, ada less tak?

    melihat pada peta, di a famosa water world tiada surau utk muslim..tapi ada di a famosa animal world. bagaimana pula bayaran masuk untuk ke sana??

    TQ

  3. BERAPA HARGA TICKET UTK SEORANG DEWASA DAN KANAK2 UTK MASUK KE A FAMOSA WATER WORLD ? BAYAR SEKALI UTK SEMUA PERMAINAN KE ATAU BAYARAN BERASINGAN UTK SETIAP PERMAINAN ?

  4. Harga terakhir yang saya tahu around RM40 dewasa dan RM30 Kanak2. Boleh check dengan mereka terus kerana mereka selalu update harga. Bayar sekali sahaja untuk water world…

  5. hi..
    nk tny…xde promotion ke??
    adult=rm40..tp kalu 15-20 org…ade less x??
    kalu student price plak,xde less price??

  6. price utk adult rm40.00 tu ada discount tak kalau utk 20 org….nak pegi 24 dec 2010…takde no phone ke utk dihubungi?

  7. Mcm biasa seperti swimming pool yang lain, untuk perempuan tracksuit dan baju t pun sudah memadai kecuali yang berdekatan dengan ombak buatan tu tidak dibenarkan…

  8. saya mewakili ajk kelab keluarga sekolah, ingin merancang untuk mengadakan family day d A Famosa water park ..dengan siapa saya boleh hbungi untuk mendapatkan maklumat lanjut?

  9. Hi, nk tanya tiket untok dewasa n knk untk ke water world afamosa brpe?

    jika pergi berombongan dalam 10-15 orang & kalu student price plak, ada less tak?

    tiket ade include makanan x?

  10. brape yew hrga tiket trkini msuk ke A Famosa water world??untuk bulan 11 nie…lau public holiday pula harga nyr mcm mne…

  11. Selamat Pagi,

    Saya ingin memohon utk menyewa resort / chalet berdekatan Afamaso Water World. Wlupun agak lambat, tp sy ingin mencuba. Tujuan utk family ghatering. bermula pd hari ahad bersamaan 25 disember 2011 – 26 disember 2011….sy dah cuba utk melihat yg lain…tp tk dapat dikesan. Ada sesiapa sudi membantu ? Utk 10 org termasuk 2 kanak2.

  12. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your website provided us with valuable information to
    work on. You’ve performed an impressive activity
    and our entire neighborhood can be thankful to you.

  13. I do not know whether it’s just me or if everybody else experiencing issues with your site.
    It appears like some of the text in your posts are running off the screen.
    Can somebody else please comment and let me know if this is happening
    to them as well? This could be a issue with my web browser because I’ve had this happen previously.
    Kudos

Leave a Reply